54 Daarnaast is er een risico van financiële verliezen als gevolg van schade (aan kelders, vaten, et cetera) of verlies door vervuiling of besmetting. Hiervoor heeft Rémy Cointreau een uitgebreide verzekering afgesloten. Een derde, meer specifiek risico is het bewaren van de kennis omtrent de bereiding van de typische Rémy Martin cognac. Deze kennis ligt in handen van de Cellar Master. Op dit moment is dat Pierrette Trichet en zij is pas de vierde Cellar Master in de geschiedenis van het concern. Het typische aan de functie van de Cellar Master is dat zij zich gedurende haar carrière bezighoudt met het rijpen van eau-de-vie, die ze uiteindelijk niet zelf tot cognac maakt. In die zin wordt het werk door sommigen ook meer als een soort kunstvorm gezien. De specifieke kennis van het bereiden van de juiste kleuren en smaken wordt goed bewaard in het concern, zodat het op het juiste moment weer kan worden overgedragen aan de nieuwe Cellar Master. De toegenomen vraag naar oude cognacs zet ook een druk op het rijpingsproces van eaux-de-vie. Steeds vaker zal men in de verleiding komen om korter gerijpte eaux-de-vie toe te voegen. Ze moeten wettelijk uiteraard wel minimaal een aantal jaren gerijpt zijn. Daarnaast heeft het een opdrijvende invloed op de prijs. Om een maximaal effect te krijgen van de verkoop van oude cognacs, passen de cognachuizen − en dus ook Rémy Martin − een uitgekiend marketingbeleid toe: - Elke nieuwe cognac wordt voorzien van een nieuwe merknaam en luxe uitstraling. Onlangs werd na 20 jaar de nieuwe XO gepresenteerd onder de XO Excellence. (Bron: Rémy Martin). merknaam Excellence. De cognac heeft bijna de uitstraling van een luxerolf/">viktor-rolf/">parfum; - Rémy Martin probeert nieuwe doelgroepen te interesseren voor de traditionele cognacs door gebruik te maken van iconen uit de jongerencultuur (rappers, acteurs) en nieuwe met cognac aangemaakte cocktailmerken te introduceren; - Het ambacht wordt verheerlijkt. Pierrette Trichet is een van de sterren van het concern en wordt bij allerlei bijeenkomsten en in verscheidene media ook als deskundige gepresenteerd; Pagina 53

Pagina 55

Heeft u een drukwerk, onlinepublisher of e-tijdschriften? Gebruik Online Touch: editie digitaal bladerbaar uitgeven.

547 Lees publicatie 218Home


You need flash player to view this online publication