36 De belangrijkste criteria waar het kwekerijontwerp en -beheer op wordt beoordeeld, zijn: 1. Dierwelzijn en -gezondheid • Afstand van de kwekerij tot visverwerker. • Afstand van de kwekerij tot pootvisproducent. • Sorteermethodiek. • Leefomstandigheden van de vis. • Noodvoorzieningen. • Gebruik van diergeneesmiddelen. 2. Milieu (energie en water) • Energiegebruik per kg geproduceerde vis. • Gebruik van duurzame energie. • Isolatie van de kwekerij. • Gebruik van warmtewisselaars. • Gebruik van warmtekrachtkoppeling. • Gebruik/levering van warmteoverschot van/aan naastgelegen bedrijven. • Gebruik/levering van wateroverschot van/aan naastgelegen bedrijven. • Directe koppeling van viskweek met groentekweek. • Watergebruik (l/kg vis). • Behandeling vaste reststromen. 3. Voeders • Gebruik van visolie en vismeel. • FIFO-ratio (hoeveelheid visolie en vismeel gevoerd t.o.v. visolie en vismeel in geproduceerde vis). • Overige grondstoffen. • Voeropslag. 4. Bedrijf en omgeving • Situering kwekerij. • Situering voeropslag. • Situering opslag afvalstoffen. • Percentage erfverharding bouwkavel. • Bouwvolume. • Erfbeplanting. • Vormgeving, kleur en materiaalgebruik. • Natuur (bijvoorbeeld: plaatsen van vogelnestkasten). • Landschappelijk en architectonisch ontwerp. • Omgevingsgerichtheid: • Infobord. • Digitale toegankelijkheid. • Inkijk in de kwekerij. • Aanwezigheid van een multifunctionele ruimte. 5. Vrije ruimte • Verstoring (geluid en licht). • Water: - Geen gebruik van uitlogende materialen. - Afvoer/hergebruik hemelwater. - Vochtdoorlatende bestrating. - Afvoer van huishoudelijk water. Pagina 46

Pagina 48

Voor kranten, online verenigingsbladen en boeken zie het Online Touch content management system systeem. Met de mogelijkheid voor een webshop in uw relatiemagazines.

543 Lees publicatie 211Home


You need flash player to view this online publication