36 De belangrijkste criteria waar het kwekerijontwerp en -beheer op wordt beoordeeld, zijn: 1. Dierwelzijn en -gezondheid • Afstand van de kwekerij tot visverwerker. • Afstand van de kwekerij tot pootvisproducent. • Sorteermethodiek. • Leefomstandigheden van de vis. • Noodvoorzieningen. • Gebruik van diergeneesmiddelen. 2. Milieu (energie en water) • Energiegebruik per kg geproduceerde vis. • Gebruik van duurzame energie. • Isolatie van de kwekerij. • Gebruik van warmtewisselaars. • Gebruik van warmtekrachtkoppeling. • Gebruik/levering van warmteoverschot van/aan naastgelegen bedrijven. • Gebruik/levering van wateroverschot van/aan naastgelegen bedrijven. • Directe koppeling van viskweek met groentekweek. • Watergebruik (l/kg vis). • Behandeling vaste reststromen. 3. Voeders • Gebruik van visolie en vismeel. • FIFO-ratio (hoeveelheid visolie en vismeel gevoerd t.o.v. visolie en vismeel in geproduceerde vis). • Overige grondstoffen. • Voeropslag. 4. Bedrijf en omgeving • Situering kwekerij. • Situering voeropslag. • Situering opslag afvalstoffen. • Percentage erfverharding bouwkavel. • Bouwvolume. • Erfbeplanting. • Vormgeving, kleur en materiaalgebruik. • Natuur (bijvoorbeeld: plaatsen van vogelnestkasten). • Landschappelijk en architectonisch ontwerp. • Omgevingsgerichtheid: • Infobord. • Digitale toegankelijkheid. • Inkijk in de kwekerij. • Aanwezigheid van een multifunctionele ruimte. 5. Vrije ruimte • Verstoring (geluid en licht). • Water: - Geen gebruik van uitlogende materialen. - Afvoer/hergebruik hemelwater. - Vochtdoorlatende bestrating. - Afvoer van huishoudelijk water. Pagina 46
Pagina 48Scoor meer met een webwinkel in uw verenigingsbladen. Velen gingen u voor en publiceerden PDF's online.
543 Lees publicatie 211Home