16 Voedsel voor de stad. Een veldonderzoek (juli 2010) 4.3.2 Eten, drinken en ontspannen De interesse in koken met duurzame producten neemt toe. Een horecavoorziening is de uitgelezen kans om direct te presenteren wat voor moois er bereid kan worden van de producten uit het voedselproducerend systeem en een belangrijke en laagdrempelige trekpleister. De verantwoorde productie is een ‘unique selling point’ van het voedselproducerend systeem. Bijzondere lokale producten (eigen gebrouwen bier, honing, et cetera) passen hier ook bij. Om horeca aantrekkelijk te houden, kunnen er evenementen en acties georganiseerd worden, bijvoorbeeld met feestdagen of door telkens een andere chef-kok uit te nodigen die met zelfgekweekte producten kookt. 4.3.4 Kunst en architectuur Een echt innovatieve bedrijfsvoering, een mooi ontwerp of een bekende kunstenaar geven het voedselproducerend systeem aanzien en bekendheid. Het kan net even dat extra stukje cachet geven voor het gewenste draagvlak of zelfs toeristische meerwaarde voor Den Haag. Dankzij de creatieve ontwerper(s) kan het voedselproducerend systeem desgewenst ook in de hoogte gebouwd worden en meerdere functies vervullen, het gaat om de uitstraling. Praktische voorstellen - - - - Innovatief ontwerp (gebouw) Vernieuwend concept Aansprekende kunstenaars Draag het voedselproducerend systeem uit als écht modern, echt uniek, d.m.v. marketing - Gebruik de ‘unique selling points’ van Den Haag (internationaal, aan zee) en verwerk die in het voedselproducerend systeem Praktische voorstellen - Verantwoorde producten - Horecavoorzieningen, bijvoorbeeld restaurant op het dak, waar producten uit het voedselproducerend systeem gebruikt worden - Een zalencentrum/congrescentrum - Telkens wisselende chefs, ook multi-culti, om het spannend te houden - Evenementen - Kookcursussen - Marketing 4.3.3 actieve recreatie: agritoerisme Agritoerisme biedt bezoekers de kans om te genieten van een voedsel ‘experience’, van het meewerken aan, tot het bereiden en proeven van, tot het verblijven tussen de producten. De bezoeker is erbij en zelfs onderdeel van het proces. Er staan, alleen al in Den Haag, 300 mensen op de wachtlijst voor een amateurtuintje (volkstuin). Zij zouden ‘hun ei kwijt’ kunnen bij het voedselproducerend systeem. Praktische voorstellen - Biologische productie - Ambachtelijke productie - Een romantische omgeving - Horecavoorzieningen - Arrangementen waarbij bezoekers mee kunnen werken; wieden, bloemen plukken, oogsten, dieren voederen, et cetera - Kook- en tuiniercursussen - Marketing Pagina 15

Pagina 17

Scoor meer met een e-commerce shop in uw PDF's. Velen gingen u voor en publiceerden nieuwsbrieven online.

421 Lees publicatie 116Home


You need flash player to view this online publication