Het ontwerp voor de slachterij is gemaakt door Promad iob B.V., in nauw overleg met een slachterij en vleesverwerkend bedrijf. De slachterij is zowel bouwkundig als slachttechnisch opgezet volgens de laatste stand der techniek. Varkens worden met CO2 verdoofd en er is een eigen waterzuivering. De keuze voor een eigen afvalverwerkingsinstallatie (rendering) of een darmenwasserij is nog niet gemaakt. In deze slachterij is werk voor 38 personen. De slachterij is zo gebouwd dat een ‘logische routing’ te realiseren is. Varkensbedrijf en slachterij zijn door een hygiënesluis met elkaar verbonden. De varkens worden door de sluis aangevoerd naar de slachterij met hetzelfde transportsysteem als in het productiebedrijf. Daardoor ervaren de varkens zo min mogelijk stress. Ook aan bezoek is gedacht. Boven de slachtruimten komt een gesloten presentatiegang, waardoor bezoekers op een praktische, veilige en hygiënische manier kennis kunnen maken met het slachtproces. Rondleidingen op de werkvloer zijn niet nodig. Kringlopen tussen sectoren en activiteiten in het Agrocentrum. 11 Pagina 17
Pagina 19Scoor meer met een webshop in uw tijdschriften. Velen gingen u voor en publiceerden catalogussen online.
451 Lees publicatie 145Home