Voedsel voor de stad. Een veldonderzoek (juli 2010) 27 Hoofdstuk 10: Stakeholders Voor het onderzoek naar de haalbaarheid van voedselproductie in de stad, zijn de onderzoekers in gesprek gegaan met circa dertig stakeholders. Zij hebben elk vanuit een andere invalshoek hun licht laten schijnen op de vraag ‘Welke belangen heeft de stad bij stedelijke voedselproductie?’ We hebben met de volgende stakeholders gesproken. Jack Alblas Jack’s Trails, paprikateler Thema’s: duurzaamheid, educatie Luc van Bergenhenegouwe Amateurtuindersvereniging Nut & Genoegen, voorzitter Thema’s: recreatie, leefbaarheid Max Brekelmans Omnigroen, directeur Thema’s: werkgelegenheid, sociale cohesie, gezondheid Paul den Dulk Innovation in Food BV, directeur Thema’s: duurzaamheid, gezondheid André Everts Gemeente Den Haag, projectleider Erasmusveld Thema’s: duurzaamheid, leefbaarheid Otto Friebel Van Gansewinkel Afvalverwerking, Manager sustainable business engineering Thema’s: duurzaamheid, educatie Astrid Homan Platform Duurzaam Den Haag, plaatsvervangend directeur Thema’s: duurzaamheid, gezondheid, educatie Gert van der Hooning Bouwfonds, directeur projecten Thema’s: leefbaarheid, duurzaamheid. Marc Jansen Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), hoofd consument en kwaliteit Thema’s: werkgelegenheid, voedselzekerheid, duurzaamheid Carien Janssen van Raay Fonds 1818, projectadviseur Thema’s: duurzaamheid Abdou Khoulani Partij van de Eenheid, voorzitter Thema’s: sociale cohesie, werkgelegenheid Olle Mennema en Pien Gelder Respectievelijk Natuur en Milieu Educatie (NME) en Stadsboerderijen, hoofd Thema’s: recreatie, educatie, gezondheid Toon van Mierlo Restaurant Watertanden, eigenaar Thema’s: duurzaamheid, gezondheid, recreatie Cor Mooy Panagro Bouwen enzovoort, directeur Thema’s: leefbaarheid, recreatie, duurzaamheid Liesbeth Remmers Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD), hoofd gezondheidsbevordering vier- tot twaalfjarigen Thema’s: gezondheid, educatie, sociale cohesie, leefbaarheid Joost Reus Ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), senior beleidsmedewerker Thema’s: duurzaamheid, educatie, voedselzekerheid Wim van Rijn Boerderij ‘t Geertje, eigenaar Thema’s: duurzaamheid, gezondheid, recreatie Ruud de Ruijter De Groene Weg Slagerij Ruud de Ruijter, eigenaar Thema’s: duurzaamheid, gezondheid Jan Willem van der Schans LEI (Universiteit Wageningen), onderzoeker Thema’s: duurzaamheid, voedselzekerheid, werkgelegenheid Frans van Steen, Tom Pitstra en Job Suijker Haags Milieu Centrum, respectievelijk directeur, projectcoördinator duurzaam bouwen, stedelijke ontwikkeling en projectcoördinator energie en duurzame landbouw Thema’s: duurzaamheid, leefbaarheid. Menno Swaak Gezonde Gronden, directeur Thema’s: duurzaamheid, recreatie, educatie, voedselzekerheid Shri Surindie Tewarie Stichting Sewah Daam, Hindoestaanse pandit (priester) en hoofd van de pandits Europa Thema’s: sociale cohesie, educatie, leefbaarheid Willem Treep Willem & Drees,directeur Thema’s: duurzaamheid, gezondheid André Treffers Eneco, innovatiemanager Thema’s: duurzaamheid, leefbaarheid Annie de Veer Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), directeur projecten Thema’s: werkgelegenheid, sociale cohesie Pagina 26
Pagina 28Scoor meer met een webwinkel in uw maandbladen. Velen gingen u voor en publiceerden spaarprogramma online.
421 Lees publicatie 116Home