Gezonde Samenleving Dit thema heeft in 2006 een nieuwe start gemaakt. Lag in de eerste periode de focus nog op voeding en gezondheid, in de tweede periode werd het begrip gezondheid in een veel breder perspectief geplaatst. Dat impliceerde dat conceptontwikkeling voor de meeste concepten ook pas in 2006 (of later) startte. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de opbrengsten aan het einde van deze periode, in vergelijking met de andere thema’s. Innovatie Stimulerende Omgevingen Dit thema heeft in de context van de door het bestuur geformuleerde doelstellingen geen opbrengsten opgeleverd. Beoogd werd een nieuw systeem van incentives te ontwikkelen, die het innovatiesysteem beter laten werken en gebreken op systeemniveau aanpakken. Een aantal partijen werd hiervoor ingeschakeld, maar allen kwamen niet verder dan een analyse. Over deze analyse is een korte notitie opgesteld en deze heeft mede als basis gediend voor gesprekken met o.a. LNV en Transforum over het groene kennis- en innovatiesysteem. Het thema is tijdens deze periode in ‘de koelkast’ gezet. 31 4.3 O pbrengsten kwalitatief: tot 2010 4.3.1 De concepten In tabel 4.4 zijn de 38 concepten met effecten in de praktijk opgeno men. De meeste van deze concepten zijn robuust. Bij die concepten, die eigenlijk nog niet klaar voor de praktijk zijn, helpt de eerste prak tijk juist het concept robuuster te maken (zie bijlage 3 welke concepten in de nieuwe periode robuust zijn geworden). Met de toevoeging ‘1ste periode’ is aangegeven dat dit concept aan het einde van die periode al aangemerkt werd als ‘robuust’. Pagina 42
Pagina 44Interactieve digi-brochure, deze editie of archief is levensecht online geplaatst met Online Touch en bied het naar een online publicatie converteren van digi artikelen.
412 Lees publicatie 107Home