31 10. Bedrijfsinrichting Harm Gielen, Nederweert Harm Gielen runt samen met zijn vrouw Veerle een boerderij met vier locaties. Ze hebben 600 fokzeugen en 3.000 vleesvarkens en sinds kort deelnemer van KDV. De ddd/j bij de zeugen was in 2013 6,8 en is in het laatste kwartaal gedaald naar 3,2 ddd/j. Bij de vleesvarkens was het 6,3 ddd/j, dit is gedaald naar 2,62 ddd/j. --------------------------------------------------------------------------------------Waarom kijken naar bedrijfsinrichting? Een slimme bedrijfsinrichting helpt de varkenshouder om: • De werkzaamheden goed en strak te kunnen plannen. • Maximale hygiëne te kunnen bereiken, zodat men ook de werkwijze kan volhouden. • Dit alles zorgt ervoor dat ziektekiemen minder de kans krijgen om zich te verspreiden (eerste drie weken van de quarantaine) en de aangevoerde dieren de tijd wordt gegeven om immuniteit op te bouwen voor de bedrijfseigen kiemen (tweede drie weken van de quarantaine). ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Welke verbeteringen zijn doorgevoerd? • De aangevoerde gelten worden de eerste drie weken geheel apart in een quarantainestal gehouden, die geheel losstaat van andere delen van het bedrijf. Pagina 30
Pagina 32Interactieve online vakblad, deze sportblad of krant is levensecht online geplaatst met Online Touch en bied het online bladerbaar maken van internet brochures.
596 Lees publicatie 247Home