AAN HET WOORD: HENK SCHEELE, VOORZITTER BESTUUR KIEMKRACHT OVER HOEKSCHE ROOIE Beter voor smaak, milieu en akkerbouw In de Nederlandse akkerbouw worden veel standaard producten geteeld voor industriële verwerking zoals graan voor veevoer, suikerbiet voor suiker en aardappelen voor de bevroren frites of aardappelzetmeel. Deze producten kenmerken zich door hun vastgelegde, strikte aanvoereisen qua vorm en grootte voor de industrie. Resultaat is dat de Nederlandse akkerbouw nogal anoniem en onherkenbaar is voor de consument. Met Hoeksche Rooie doorbreken we deze impasse. Het unieke kwaliteitsproduct, verkrijgbaar in de betere groentewinkels, wordt een voor iedereen herkenbaar premium merk. Synoniem voor smaak en duurzaamheid. Ontwikkeld door de Hoekschewaardse Telers, uitgewerkt door Delta Natuurbeheer in samenwerking met Kiemkracht, hebben we met Hoeksche Rooie een nieuw streekeigen en hoogwaardig product. Dat levert kwaliteitsverbetering op voor de consument, voor de Nederlandse akkerbouw en bovendien voor het milieu, want bij de teelt gaan natuurbeheer en akkerbouw hand in hand. Niet alleen de aardappel, ook het verhaal van de boeren uit de Hoeksche Waard geven de piepers de smaak die onderscheidend is! “ Van kwantiteit naar kwaliteit, van bulk naar specialty, van anoniem naar herkenbaar. Dat zijn de omslagen die Hoeksche Rooie maakt.” 7 Pagina 6
Pagina 8Heeft u een spaarprogramma, publitas of digi vakbladen? Gebruik Online Touch: artikel digitaal publiceren.
580 Lees publicatie 234Home