VAN KLEI TOT SMAAKSENSATIE De Hoekschewaardse Telers, een coöperatie van zeven lokale akkerbouwers, staken jaren geleden de koppen bij elkaar met als doel: de ontwikkeling van een eigen duurzaam en smaakvol streekaardappelras. Ze vonden het namelijk jammer dat de aardappel vaak een ‘anoniem product’ is voor de consument. De Hoeksche Rooie kwam zonder twijfel als beste naar voren in testen door chefkoks, smaakonderzoekers én de consument. Die waarderen de Hoeksche Rooie om de unieke smaakbeleving. In oktober 2012 kreeg de aardappel het keurmerk Erkend Streekproduct. Aardappelen uit de Hoeksche Waard hebben per definitie een unieke smaak door grond waarin ze groeien, de zware klei van het Zuid-Hollands eiland. De Hoeksche Rooie kan daarom alleen hier geteeld worden. Wilt u de aardappel proeven? De Hoeksche Rooie trekt door het land. Kijk voor proeverijen en verkooppunten op: • hoekschewaardsetelers.nl • facebook.com/dehoekschewaardsetelers 5 Pagina 4

Pagina 6

Heeft u een maandblad, i-brochure of digi-onderzoeksrapporten? Gebruik Online Touch: onderwijs catalogus online uitgeven.

580 Lees publicatie 234Home


You need flash player to view this online publication