OPTIMAAL GENIETEN Hoeksche Rooie aardappelen zijn enorm veelzijdig en lenen zich uitstekend voor verschillende bereidingen… altijd lekker! Kijkt u op de site voor recepten of voeg uw eigen recept toe. Hier leest u alvast hoe u optimaal van de Hoeksche Rooie kunt genieten. Heeft u geen zin of tijd om te schillen? Laat de schil dan gewoon zitten en boen de aardappels schoon in water. Makkelijk en gezond, want veel vitaminen zitten in of net onder de schil. Koken Met of zonder schil, door de Hoeksche Rooie te koken komt de smaak enorm goed naar voren. U kookt de aardappelen bij voorkeur 20-25 minuten in een klein laagje water, nooit helemaal onder water. Klein beetje zout erbij, dat is alles. Doe wel de deksel op de pan zodat het water niet te veel verdampt anders koken de aardappelen droog. Heeft u wat aardappelen over? Bak ze de volgende dag op in een koekenpan met een beetje (room)boter. In de oven Snijdt u de schone aardappelen met schil in stukjes. Na maximaal 5 minuten koken in een klein laagje water, spoelt u de stukjes aardappelen af en doet u ze in een ovenschaal. Schenk er een flinke scheut olijfolie overheen. Strooi er wat zeezout en kruiden - bijvoorbeeld rozemarijn of knoflook - overheen en schep de stukjes om. Na 20 tot 30 minuten in de koekenpan of in de oven op 200 graden is het smullen geblazen! Puree Heerlijke Hoeksche Rooie puree is een feest op tafel. U stampt de gekookte aardappelen fijn met wat melk en/of boter. Hoe meer melk en boter, hoe gladder en fijner de puree. U kunt natuurlijk ook even de staafmixer gebruiken. Zin in variatie? Voegt u een Citroenschil, geroosterde pijnboompitten of verse kruiden toe zoals peterselie, of tijdens het koken een teen knoflook. 19 Pagina 18

Pagina 20

Interactieve online catalogus, deze artikel of onderzoeksrapport is levensecht online geplaatst met Online Touch en bied het naar een digitale publicatie omzetten van digi uitgaves.

580 Lees publicatie 234Home


You need flash player to view this online publication