RECEPT VAN CHEFKOK ARTHUR PLINK PIEPKUIKEN MET HOEKSCHE ROOIE (VOOR 4 PERSONEN) Snij de filets van het karkas, hou het vleugeltje eraan maar verwijder het eerste botje. Snij de pootjes eraf en verwijder ook daar het eerste botje (het breedste gedeelte). Bestrooi de pootjes met zout en peper, bak deze gedurende +/- 9 minuten op de huidzijde met 1 teen knoflook, 1 takje tijm en ¼ takje rozemarijn. Vervolgens +/- 3 minuten op de vleeszijde bakken. Bak in 5 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 C. Bestrooi de filets met zout en peper, bak deze +/- 8 minuten op de huidzijde met de overige knoflook, tijm en rozemarijn. Vervolgens +/- 2 minuten op de vleeszijde. Bak in 3 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 C. Blancheer de spruiten 3 minuten. Koel vervolgens in ijskoud water. Snij de spruiten doormidden en verwarm ze met 30 gram boter, peper en zout. Snij met een dunschiller 12 plakjes van iedere Hoeksche Rooie over de lengte, bak deze in 10 minuten gelijkmatig goudgeel en krokant. Laat goed uitlekken en breng op smaak met een snufje zout. Snij de overige ongeschilde aardappels in plakken van 3 cm en kook ze gaar. Giet ze af en voeg 2 eetlepels fijngesneden sjalot en 50 gram boter toe. Voeg 1 theelepel tijm en ½ theelepel rozemarijn toe. Prak het geheel en breng op smaak met zout en peper. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in gelijke stukken. Bak ze a la minute met boter, 1 theelepel sjalot, theelepel tijm en ½ theelepel rozemarijn. Voeg zout en peper toe en presenteer het geheel op een voorverwarmd bord. Smul-ze! 15 Pagina 14

Pagina 16

Interactieve e-vakblad, deze sportblad of uitgave is levensecht online geplaatst met Online Touch en bied het online bladerbaar maken van digi onderwijsmagazines.

580 Lees publicatie 234Home


You need flash player to view this online publication