WIST U DAT… ? • Een beetje rood, maar wel lekker! Aardappelrassen worden beoordeeld op honderden eigenschappen. Veel commerciële rassen hebben vooral een gunstig uiterlijk en worden niet zozeer om de smaak, textuur, kleur, kook- en bak-eigenschappen. Bij de Hoeksche Rooie staat de smaak en brede toepassingsmogelijkheden voorop. Echt lekker, uit de grond van de Hoeksche Waard. • Belevenis op je bord Bij de Hoeksche Rooie staan smaak en herkenbaarheid voorop. De aardappel is zo lekker, dat het een groente wordt, een belevenis op je bord. • Slow is lekker Hoeksche Rooie wordt geteeld volgens de principes van ‘Slow Food’ uit Italië en ‘Terroir’ uit Frankrijk. Dat betekent dat de teelt een langzame rijping heeft, de aardappel blijft langer dan gemiddeld in de grond om aan smaak te winnen. Boeren hoeven veel minder te bemesten, wat gunstig is voor het milieu. De oogst is in september, de levertijd van oktober tot april. • Duurzame teelt De aardappel wordt uitsluitend op duurzame wijze geteeld in de Hoeksche Waard door de Hoekschewaardse Telers. Zo zijn de akkers bijvoorbeeld omzoomd door bio-diverse en functionele akkerranden: heggen waar kruiden, bloemen en insecten welig tieren. Dus ook de natuurlijke vijanden van het ongedierte of de bacteriën die schadelijk zijn voor de aardappel. Hierdoor hoeven de telers bijna niet te spuiten. • Bewaren U kunt de Hoeksche Rooie lang goed houden. Bewaar ze op een koele, donkere plaats - niet in de koelkast, dat is te koud. Zorg dat aardappelen kunnen ‘ademen’ dus niet in een plastic zak, maar in een kist of papieren zak. . Bewaar ze 11 Pagina 10

Pagina 12

Scoor meer met een webwinkel in uw PDF-en. Velen gingen u voor en publiceerden reisgidsen online.

580 Lees publicatie 234Home


You need flash player to view this online publication