1. Inleiding 1 2013 was voor InnovatieNetwerk een roerig jaar. Eind 2012 was door het Ministerie van EZ het besluit genomen om InnovatieNetwerk te positioneren als TKI stichting tussen de topsectoren Agri & Food (A&F) en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). Vanaf eind 2012 werden voorbereidingen getroffen om deze transitie op een goede manier vorm te geven. In de eerste helft van 2013 rezen er binnen het departement beleidsmatige en juridische bezwaren tegen de gekozen constructie. Als gevolg hiervan werden activiteiten gericht op de organisatorische verandering, opgeschort. De onduidelijkheid ten aanzien van de toekomstige organisatorische setting duurt op dit moment nog voort. Dit komt ook tot uiting in dit werkprogramma, waarbij met name op het vlak van organisatieontwikkeling en professionalisering van de communicatie, de planning van activiteiten wordt aangehouden totdat de toekomstige positionering helder is. Ten aanzien van het primaire proces − het ontwikkelen en naar een eerste praktijk brengen van grensverleggende innovaties − worden geen wezenlijke belemmeringen ervaren. Dit werk wordt dan ook vol overtuiging en passie voortgezet. Innovaties die het karakter hebben van game changers en die we slechts kunnen ontwikkelen bij gratie van de betrokkenheid van een groot aantal partijen uit ons netwerk. Partijen met baanbrekende ideeën, partijen die in staat zijn kennis te mobiliseren en tot waarde te brengen, en partijen (bedrijven, overheden en ngo’s) die belang hebben om innovaties in de praktijk te brengen. We vertrouwen erop dat ook in 2014 die inspirerende samenwerking kan worden voortgezet en uitgebouwd. In 2014 willen we de koppeling naar andere sectoren verder versterken. Omdat sectoren iets van elkaar te leren hebben, maar ook omdat baanbrekende innovaties vaak ontstaan op het snijvlak van sectoren. Pagina 6

Pagina 8

Scoor meer met een web winkel in uw artikelen. Velen gingen u voor en publiceerden magazines online.

576 Lees publicatie 229Home


You need flash player to view this online publication