Conceptwijzer Oktober 2012 Heleen Schroeder (moeder van Roemer F2 en Wessel D3, WVHEDW) “Het zou heel fijn zijn als er in de kantine fruit wordt aangeboden. Dan kun je kiezen voor een gezond alternatief, juist na het sporten. Gelukkig hebben wij op onze voetbalclub al lekkere broodjes gezond op de toonbank staan, en gaat de frituur pas na 12.00 uur aan. Maar een stuk fruit zou beslist een welkome aanvulling zijn” Filosofie Het concept sportfruit is ontwikkeld vanuit het besef en de kennis dat sportaccommodaties belangrijke ontmoetingsplekken zijn waar de burger zeer regelmatig te vinden is. Het sportveld is daarom bij uitstek de plek om gezonde voeding te promoten en een gedragsverandering teweeg te brengen. Zowel voor als na sportbeoefening wordt regelmatig gegeten en gedronken. De horecafaciliteiten van de clubs dienen daarbij hoofdzakelijk als leverancier. Dit aanbod kenmerkt zich tot op heden vooral door fastfood, suikerrepen en dranken, al komt hierin gelukkig wel langzaam een kentering. Vers fruit komt evenwel niet of maar mondjesmaat voor in de huidige sportkantines. Pagina 3

Pagina 1

Interactieve digitale nieuwsbrief, deze boek of whitepaper is levensecht online geplaatst met Online Touch en bied het digitaliseren van digi lesmateriaal.

537 Lees publicatie 210Home


You need flash player to view this online publication