DAGING SMOOR, INDONESISCHE SMOOR Het grote verschil is dat deze Smoor niet zo lang hoeft te smoren, ons ‘vlees’ is immers al mals. De volgorde is daarom wat anders dan van het authentieke recept. Eerst de smoorsaus en dan het ‘vlees’ erbij. 2 uien 2 tenen knoflook 3 el koolzaadolie 6 el ketjap (goede van de toko) 1 dl water 1 el bruine suiker of palmsuiker mespunt nootmuskaat ½ tl gemalen peper 320 gr kipstukjes of teriyaki braadstukjes 1 el koolzaadolie Bak de in grove stukken gesneden uien in een grote braadpan zachtjes in de olie, 10 minuten en voeg dan de geperste knoflook erbij, laat nog 5 minuten smoren. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat 15 minuten zachtjes smoren. Bak de kipstukjes in een andere pan in 1 el olie en voeg aan de smoorsaus toe. Laat de kipstukjes 15 minuten smoren tot het vocht wat begint te binden door de ui en het verdampen van het water. Lekker met gele rijst en pittige boontjes in kokosmelk. 13 Pagina 12

Pagina 14

Heeft u een lesboek, page gangster of internet lesboeken? Gebruik Online Touch: onderwijs magazine digitaal bladerbaar uitgeven.

536 Lees publicatie 207Home


You need flash player to view this online publication