68 69 Ook andere pioniers komen in dit boek aan het woord. Quirijn Bolle bijvoorbeeld vertelt hoe hij en zijn zakenpartner Meike Beeren in 2006 de eerste Marqt vestiging van het land openden. Deze ambitieuze ondernemer geeft zijn visie op duurzame voeding en hoe hij deze bij Marqt realiseert. Een schot in de roos, want inmiddels zijn er drie ‘Marqten’ in Nederland en er zullen meer volgen. Op de website van InnovatieNetwerk staat de volgende missie: InnovatieNetwerk ontwikkelt grensverleggende vernieuwingen in landbouw, agribusiness, voeding en groene ruimte en zorgt dat die door belanghebbenden in de praktijk worden gebracht. Het gaat om innovaties gericht op duurzame ontwikkeling en met een focus op de langere termijn. Deze grensverleggende vernieuwingen probeert InnovatieNetwerk in gang te zetten door het ontwikkelen van baanbrekende concepten die, eenmaal in de praktijk gebracht, zorgen voor ingrijpende veranderingen. Met Celebrate Food is InnovatieNetwerk erin geslaagd een geheel nieuw concept in het leven te roepen. Een concept dat veel ingrediënten kent van bestaande winkels, markten en retail formules, maar in de vorm van Lazuur helemaal nieuw is en op zichzelf staat. Lazuur gaat ‘back to the basics’: consumenten komen weer in contact met de natuur en het voedsel dat ze nuttigen. Producenten bieden hun waar met veel passie aan en laten de klanten ervan proeven. Lazuur vindt zijn oorsprong in Celebrate Food, maar gaat straks op eigen benen verder. Naar een toekomst waarin er meer respect is voor mens en milieu en waarin consumenten bewust kiezen voor eerlijke, echte en ambachtelijke producten voor iedereen. Pagina 35

Pagina 37

Interactieve web studiegids, deze flyer of onderzoeksrapport is levensecht online geplaatst met Online Touch en bied het online plaatsen van e-clubbladen.

521 Lees publicatie 197Home


You need flash player to view this online publication