14 jaarverslag 2011 4. Voeding Binnen het cluster Voeding werd gewerkt aan twee thema’s: • Voedsel voor de stad. • Duurzame Voedselconsumptie. Themabeschrijvingen zijn te vinden op de website van InnovatieNetwerk. Tabel 3: Thema’s en concepten binnen het cluster Voeding. Thema Concept Voedsel voor de stad Steden van fruit en honing Streekstations Varkens in de stad Fase Realisatie Realisatie Ontwikkeling Duurzame consumptie Samen Goed Eten (2 trajecten) Ontwikkeling/Realisatie HACCP light Waardenpas Celebrate Food Kantine van de toekomst Oerdis Oriëntatie Realisatie Afgesloten Afgesloten Afgesloten Enkele highlights in 2011 waren: • ‘Eten met impact’ − essay over ‘ervaren’ als sleutel tot een duurzame eetcultuur. Hoe kunnen we de rol van voedsel in ons dagelijks leven, en de gewoontes die daarbij horen, zó veranderen dat duurzamer consumeren welhaast ongemerkt de normaalste zaak van de wereld wordt? • LZK-scholen die uitgroeien tot ‘kenniskeukens’ ofwel expertisecentra. Er verscheen een businessplan. Twee LZK-scholen in Noord-Holland doen mee met een pilot om deze externe functie te ontwikkelen. Onderzoek van dr. Koen Joosten (kinderarts) wees uit dat een aanzienlijke groep zieke kinderen een verhoogd risico heeft om ondervoed te raken. • InnovatieNetwerk heeft het platform Lunchen op Scholen opgericht. Sleutelpersonen uit onderwijs, gezondheidszorg, overheid en bedrijfsleven denken over de opzet van een schoollunchprogramma. Het Platform richt zich met name op de randvoorwaarden die voor realisatie nodig zijn. • In het multimediale TLC magazine geven we tips aan kinderen, ouders en scholen die mee willen doen met een eigenwijze invulling van de schoollunch. Pagina 13

Pagina 15

Voor folders, online lesboeken en PDF-en zie het Online Touch CMS systeem. Met de mogelijkheid voor een online shop in uw club bladen.

516 Lees publicatie 194Home


You need flash player to view this online publication