Ecosystemen & Biodiversiteit V.6 Opbrengsten van de Natuur De oogstseizoenen zijn rijk aan buurtactiviteiten en evenementen. Er zijn kookprogramma’s op scholen en wandeltochten door het “eetbare landschap“ voor omwonenden en bezoekers van de buurt. Bewoners verkopen hun lokaal geproduceerde groenten, fruit, kruiden en andere producten in de centrale markt bij het RandstadRailstation. Dankzij de talrijke kassen zijn op de markt het hele jaar door verse producten te verkrijgen. De markt is hierdoor een belangrijke ontmoetingsplaats voor de buurt en trekpleister voor de omliggende wijken geworden. “Geproduceerd in Schiebroek” wordt als een merknaam geassocieerd met hoge kwaliteit en lekkere, verse producten. Mensen uit de stad komen hier speciaal om biologisch en lokaal geproduceerde producten te proeven en te kopen. De commerciële kassen produceren meer dan genoeg voor de hele buurt en een redelijk aantal bewoners werkt als werknemer in deze kassen. Door middel van aantrekkelijke regelingen heeft Schiebroek-Zuid ondernemers aangetrokken die er hun experimentele tuinbouwbedrijf opgestart hebben. Ze produceren brandstof uit algen en exotische paddestoelen1. Schiebroek-Zuid staat bekend om zijn ondernemerschap. Veel van de flexibele ateliers in de buurt bieden onderdak aan spin-off bedrijven die lokale agrarische producten verwerken. Jongeren zijn betrokken als vakantiewerker, worden opgeleid in lokale programma’s en gestimuleerd om hun eigen bedrijfjes op te starten. Ook ouderen hebben nieuwe kansen gekregen, ze werken samen met 1 Zie Sectie L.2.1.1.8 en L.2.1.1.11 53 Pagina 52
Pagina 54Scoor meer met een webwinkel in uw relatiemagazines. Velen gingen u voor en publiceerden onderzoeksrapporten online.
441 Lees publicatie 135Home