VOORWOORD Vijf jaar geleden begon het. De zoektocht naar een aardappel met een wauw-effect. Een unieke aardappel waar mensen van kunnen genieten: om de smaak, de duurzame productie en de bekendheid met de oorsprong. Recht uit de grond van het hart van de Hoeksche Waard. In een samenwerking van zeven Hoeksche telers zijn we de uitdaging aangegaan. Het resultaat ligt er nu: de Hoeksche Rooie. Een mooie, eerlijke, heerlijke rooie aardappel die u vindt in groentespeciaalzaken en in de beste restaurants. Want de Hoeksche Rooie is absoluut culinair hoogwaardig. In dit boekje leest u over de totstandkoming, de eigenschappen en de toepassing van de bijzondere aardappel die u zal verrassen! Met het nieuwe ras Hoeksche Rooie halen we akkerbouw uit anonimiteit, geven we de aardappel een ziel en respecteren we natuur(beheer). Jeroen Klompe, voorzitter Hoeksche Waardse Telers “ De essentie van de Hoeksche Rooie is smaak, respect voor de natuur en lokale productie” 3 Pagina 2

Pagina 4

Scoor meer met een webshop in uw catalogussen. Velen gingen u voor en publiceerden onderwijs catalogi online.

580 Lees publicatie 234Home


You need flash player to view this online publication