12 De ‘Kenniskeuken effectieve voedingszorg voor kinderen met een chronische aandoening’ is opgericht met de volgende subdoelstellingen: 1. Regie en zelfmanagement in de gespecialiseerde voedingszorg voor kinderen met een chronische aandoening in de leeftijd van 4 tot 13 jaar en hun ouders. 2. Hoger lichamelijk en sociaal welzijn van het kind met een chronische aandoening in de leeftijd van 4 tot 13 jaar en hun ouders. 3. Toepasbare kennisontwikkeling van de rol van gespecialiseerde voedingszorg bij chronische aandoeningen van kinderen en de impact op hun gezin. 4. Erkenning en draagvlak voor behoud en uitbouw van effectieve gespecialiseerde voedingszorg op LZK-scholen als onderdeel van de algehele zorg. 2.3 Beoogde resultaten De pilot waarin de Kenniskeuken wordt geoperationaliseerd, loopt van 2012 tot 2016. De ambitie is om in 2016 een ‘Kenniskeuken effectieve voedingszorg voor kinderen met een chronische aandoening’ gerealiseerd te hebben waarin kennis, ervaringen en expertise over voedingszorg voor kinderen met een chronische aandoening zijn gebundeld en een interventie- en ondersteuningsaanbod is ontwikkeld voor diverse gebruikers, met borging op de langere termijn. Het succes van de Kenniskeuken rust op innovatieve bedrijven die een continue stroom van nieuwe producten ontwikkelen die snel en effectief hun toepassing vinden in de Nederlandse onderwijs-, voedings- en zorgmarkt. Het is de bedoeling dat aan het eind van deze pilot diverse producten ontwikkeld zijn die voor diverse doelgroepen bestemd zijn. Hierbij ligt de primaire focus op het opzetten van een E- health platform, waaraan trainingen op maat en diverse (kennis)producten en diensten kunnen worden gekoppeld. Het E-health platform wordt onderdeel van de huidige website www.lzkscholen.nl, waarin ook algemene informatie over bijvoorbeeld effectieve voedingszorg, ervaringen, best practices en producten opgenomen wordt. Pagina 17

Pagina 19

Scoor meer met een online shop in uw folders. Velen gingen u voor en publiceerden artikelen online.

502 Lees publicatie 185Home


You need flash player to view this online publication