Conceptwijzer April 2008 Het is een prachtige dag. U gaat met uw gezin naar de Zilte ProefTuin aan de Groningse kust. U loopt naar een uitkijkpost, gesponsord door het Waterschap. U hoort het verhaal van de zee, de vogels, het menselijk gebruik, de zoute gewassen die worden verbouwd, de dieren die in en om de Zilte ProefTuin leven, en wat u hiervan kunt proeven in het restaurant. U geniet van de schoonheid en weidsheid van de omgeving. De kinderen trekken hun laarzen aan en gaan er op uit. Geen vraag is te gek voor de mevrouw die met hen meegaat en alle onderdelen van de Zilte ProefTuin van een verhaal voorziet: het bedrijf, het waterbeheer, het landschap. Ze mogen van de groenten proeven en de lammetjes aaien. Later eet u salade en lamsvlees in het restaurant. U ontmoet ondernemers en agrariërs die ook wel eens willen zien hoe dit nieuwe fenomeen nu werkt. Naast u zit een groep wandelaars aan een gereserveerde tafel van hun welverdiende maaltijd te genieten. Zij logeren vanavond in de lodge naast dit restaurant, met weids uitzicht over het open water. U wist niet dat die gerechten van de zilte grond zo lekker konden worden klaar gemaakt. Ook de kinderen genieten er volop van. Daar willen ze nog wel eens naar toe! Hoe het verder gaat Een Zilte ProefTuin op de Maasvlakte is op termijn een kansrijke optie. Er zijn ook andere uitstekende locaties aanwezig. echter, de veranderingen naar een zilte (landbouw)omgeving hebben tijd nodig. Ze roepen nog veel - goed verklaarbare - controverse op. Men associeert deze met het terug geven van land aan de zee en de vernietiging van vruchtbare landbouwgrond. De landbouw is onbekend geraakt met de teelt van zilte gewassen. De verwachting is dat op den duur meer mogelijkheden zullen worden benut, plaatselijk gestimuleerd door zilte gebiedsontwikkeling. InnovatieNetwerk blijft alert op de kansen. De financiële aspecten worden in een quick scan in beeld gebracht. We houden u op de hoogte. Zeekraalrecept Een echte aanrader: Met lamsoren gevulde zeeduivel op zeekraal met verse gemberpepersaus. Wilt u het eens proberen? Ga dan naar www.ReceptenWeb.nl of ten-kate.tk (via de virtuele keuken), en zoek op ‘Zeekraal’. Of typ in de browserbalk meteen in: http://home. quicknet.nl/qn/prive/j.ten.kate/Vis/ R92.htm Eet u smakelijk! Pagina 3

Pagina 1

Voor publicaties, online weekbladen en studiegidsen zie het Online Touch content management system systeem. Met de mogelijkheid voor een webwinkel in uw PDF-en.

305 Lees publicatie 100Home


You need flash player to view this online publication